3 råd til at udvide dit netværk med Linkedin, mens du er under uddannelse

Forleden havde jeg en af danmarks førende linkedin eksperter med i mit podcast, Morten Vium, for at snakke om hvordan unge under uddannelse kan komme i gang med at bruge LinkedIn, og ikke mindst HVORFOR unge under uddannelser skal begynde at bruge linkedin. 

1. Linkedin Er En Lærningsplatform

"Hvis instagram er et sted hvor du ligger et billede op af den is du lige har spist, så er linkedin stedet hvor du fortæller hvordan du har lært at lave is"

Linkedin er en læringsplatform og derfor er den perfekte for unge under uddannelse at bruge, de lære en masse nye ting som der kan være enormt værdifuldt for ehvervslivet at kende til. Hvis du feks. læser kommunikation på CBS, så læs nogle artikler relateret til kommunikation og del dem med dit netværk på linkedin, samtidigt med du selv siger nogle af dine key takeaways. 

 

 

  Eksempel på hvordan man feks. kunne lave et opslag. Advarsel, jeg læser ikke kommunikation og aner ingenting om det

Eksempel på hvordan man feks. kunne lave et opslag. Advarsel, jeg læser ikke kommunikation og aner ingenting om det

2. Der er brug for det unge perspektiv

"Gennemsnitsalderen på Linkedin er 44 år" Med Så høj en gennemsnitsalder er der faktisk virkelig brug for at den unge generation kommer med ind og giver deres perspektiv med, det er bare vigtigt som ung ikke at blive skræmt af den meget anderledes måde man skriver på med hinanden inde på linkedin, og være mere klar på at kaste sig ud og bruge mediet.

3. Opbyg viden og autoritet - bliv ekspert

Hvis du ville tage hele dit linkedin eventyr til det næste trin og ikke bare bare bruge det til at udvide dit nerværk lidt og måske finde dit næste job. Så skal du blive ved med i en stigende strøm at ligge relevante opslag ud i 3 forskellige stadier:

1.Først er du i læringsfasen som er den du ser ovenover, der lære du selv en masse og deler selv dine learnings igennem opslag og stiller spørgsmål på andres blogindlæg og opslag.

2.Derefter kommer du til det andet led i læringsfasen, nu er det ikke længere blot nok at dele artikler og videoer, nu skal du også til at skabe noget content. Det er her du begynder at opbygge dit platform, som feks. blog, podcast, youtube kanal eller lignende. Du skal her interviewe menesker og gå meget dybere i din læring, nu producere du noget ud fra det du lære

3.Til sidst er du i ekspert fasen, her er du klar til selv at producere nyt content fra bunden, her kommer folk og spørg dig om at blive interviewet eller stiller spørgsmål direkte til dig. Dette kan lede til et nyt fedt job eller en karriere som influencer.

oscar junker